Docenten
saxofoon

Tijl Verhaeghe

Saxofonist Tijl Verhaeghe begon zijn studies saxofoon aan de Oudenaardse Muziekacademie en trok dan naar de Kunsthumaniora te Gent, waar hij in 1996 met vrucht de middelbare studies beëindigde. Aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Brussel bij de heer Norbert Nozy zette hij zijn muzikale studies verder. In het schooljaar 2000-2001 studeerde hij er met grote onderscheiding af voor saxofoon en kamermuziek en speelde hij de finale van de nationale wedstrijd Tenuto. Het daaropvolgende schooljaar behaalde hij aan het Muziekconservatorium te Antwerpen het hoger diploma “Concertsolist saxofoon” bij de Heer Hans De Jong.

Tijl is als saxofonist actief in Het Bevers Hamonie-orkest, Saxofoonkwartet “Sax-on-air” en speelt freelance in meerdere orkesten en ensembles. Hij is dirigent van jeugdorkest NOOTuitgang, het orkest van de kunsthumaniora te Brussel en harmonieorkest Musikalo uit Sint-Katharina-Lombeek. Als free-lance dirigent is hij actief bij verschillende ensembles en orkesten. Tijl heeft zijn hart verloren aan het lesgeven aan jonge muzikanten. Hij geeft saxofoonles, kamermuziek en creatief musiceren aan de Kunsthumaniora te Brussel en saxofoonles en aan de muziekacademie te Oudenaarde.

Ann Verschuere

Ann Verschuere werd geboren in Tielt. Na het volgen van saxofoon, piano en AMT aan de plaatselijke muziekacademie, vervolledigde ze haar muziekstudies aan het Lemmensinstituut in Leuven. In 2000 behaalde ze haar meesterdiploma saxofoon bij Ed Bogaard.

Sinds september 2000 geeft ze saxofoon en instrumentaal ensemble aan de muziekacademie van Veurne en momenteel heeft ze Veurne geruild om aan de slag te gaan in de academie van Tielt waar ze saxofoon, samenspel en Instrumentaal Ensemble geeft. In de academie van Roeselare geeft ze eveneens saxofoon. Verder is ze muzikaal actief als vast lid in SAXONAIR en speelde ze reeds mee in verschillende producties van de Filharmonie, de koninklijke Muntschouwburg en de Vlaamse Opera.

Koen Dries

Koen Dries (1986) is een saxofonist en dirigent afkomstig uit Dessel. Aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel behaalde hij het diploma orkestinstrumenten optie saxofoon met grootste onderscheiding in de klas van Norbert Nozy en Luc Schollaert. Momenteel studeert hij HaFaBradirectie bij Norbert Nozy en is hij werkzaam als assistent van de saxofoonklas van het Koninklijk Conservatorium Brussel.

Als saxofonist behaalde Koen verschillende titels op de VLAMO-solistenwedstrijden. Hij werd tweevoudig laureaat van de Wedstrijd voor Jonge saxofonisten te Dinant, waaronder één keer laureaat eerste prijs. Hij werd ook laureaat eerste prijs van de Axion Classics wedstrijd. Hiernaast werd een speciale beurs voor jonge talentvolle muzikanten van de Vlaamse overheid aan hem toegekend en werd hij beloond met de prijs “Ingeborg Köberle” voor zijn uitzonderlijke resultaten als student aan het conservatorium van Brussel.

Als solist speelde hij met het Brussels Philharmonic Orchestra, het Harmonieorkest van het Koninklijk Conservatorium Brussel, Nuevo Musiche en diverse kamerensembles van het conservatorium in werken van P. Maurice, R. Boutry, F. Neyrinck, B. Jolas, …

Als dirigent richtte Koen het Brussels Wind Ensemble op, waarmee hij concerten verzorgt voor het Koninklijk Conservatorium Brussel. Daarnaast dirigeerde hij de Deutsche Kammerakademie Neuss am Rhein en het Harmonieorkest van het KCB in werken van Mendelssohn, Schubert, Lutoslawski, Stravinsky, Milhaud, Poulenc, Satie,…

Naast zijn opleiding aan het conservatorium volgde Koen lessen bij Peter Gülke, Bart Bouckaert, Piet Jeegers en Lucas Vis. Ook dirigeert hij Koninklijke Fanfare de Eendracht uit Dessel en de jeugdfanfare BOEM TUUT.

Lieve De Rop

Lieve De Rop volgde vanaf 1969 lessen aan de Muziekacademie August de Boeck in Asse en behaalde er einddiploma’ s voor notenleer,muziekgeschiedenis, harmonie, klarinet en saxofoon. Na haar humaniora studies studeerde ze aan de conservatoria van Gent en Antwerpen en behaalde er eerste prijzen voor notenleer, muziekgeschiedenis, harmonie, saxofoon en kamermuziek , hoger diploma’s voor saxofoon en kamermuziek, en getuigschriften voor transpositie en pedagogie.

Sedert 1984 is zij docent saxofoon, klarinet en ensemble ( saxofoonensemble en klarinetchoir) aan de muziekacademie te Asse. Ze was verschillende jaren baritonsaxofoniste van het Schaarbeeks saxofoonkwartet. Momenteel is ze dirigente van de Gildejeugd te Asse. Ze schrijft regelmatig arrangementen en bewerkingen voor harmonieorkest en ensembles .

Pieter Delaere

Pieter Delaere begon als prille zevenjarige saxofoonen slagwerk te volgen aan de academie voor muziek, woord en dans en studeerde voor allebei af met Grootste Onderscheiding. Na de humaniora (richting Latijn-Wiskunde) zette Pieter zijn studies verder aan de Hogeschool Gent (departement Conservatorium) en studeerde er in 2011 af als Master in de Uitvoerende Muziek (klassiek saxofoon) met Grote Onderscheiding bij Koen Maas, Raf Minten en Rik Vaneyghen. Daar volgde hij ook directie als optie-vak in de klas van Dirk Brossé en Wim Belaen. Ook studeerde hij in het kader van het Erasmus-project een jaar bij Federico Mondelci
te Pesaro (IT). Daar behaalde hij in de opleiding solist klassiek saxofoon 30/30 cumlaude. Na zijn master-opleiding, volgde Pieter nog een cursus instrumentale directie bij Bart Picqueur. Hij won de Eerste Prijs op het International Music Tournament (TIM) te Verona (Italië), werd halve finalist op het Circolo Cameristico Piemontese te Chieri (Italië) en won 11 nationale prijzen als saxofonist en componist (Axion Classics, Concours pour Jeunes Saxophonistes te Dinant, Sabam-prijs voor Belgische Artistieke Promotie, Vlamo solistenwedstrijd, …).

Pieter is als componist verbonden aan de uitgeverij Golden River Music, en is dirigent van 3 fanfares: de Fanfare Concordia Malderen, Fanfare Nut en Vermaak Maldegem en het Fanfare Orkest Lebbeke. Hij zette echter zijn eerste stappen als dirigent bij de Jeugdharmonie Kruishoutem en de harmonie Sint-Cecilia Langemark, waar hij nog steeds actief is. Hij concerteert als saxofonist met meerdere orkesten en ensembles (I Solisti del Vento, Italian Saxophone Orchestra, Belgian Saxophone Ensemble, Serrano saxofoon kwartet,…) in binnen- en buitenland (België, Frankrijk, Italië, Nederland, Ethiopië, China, Zuid-Korea,…).

In 2014 behaalde Pieter het postgraduaat Cultuur- en Kunstmanagement aan de Universiteit Gent (School voor Social Profit en Publiek Management). Momenteel is hij als leerkracht saxofoon, samenspel en instrumentaal ensemble verbonden aan de academies van Aalst en Harelbeke.

Sarah Decroubele

Sarah Decroubele (1993) volgde op negenjarige leeftijd voor het eerst saxofoonles aan de Academie voor Muziek en Woord in Oudenaarde bij Dhr. Tijl Verhaeghe. In 2007 trok ze naar de kunsthumaniora in Brussel om haar studie verder te zetten. Ook daar was Tijl Verhaeghe haar docent. Voor haar hogere studies trok Sarah naar het Koninklijk Conservatorium in Brussel om er bij Dhr. Norbert Nozy te studeren. Hier behaalde ze in 2013 haar bachelordiploma met onderscheiding en dit jaar zal ze haar masteropleiding afronden.

In 2011 won Sarah een eerste prijs bij de ‘Dexia Classics’ in Brussel. Sarah volgde masterclasses bij o.a. Arno Bornkamp, Sergio Assad, Kenneth Tse, Jean-Pierre Cnoops, Johan Vanderlinden, en Alfonso Padilla. Ze speelde mee in projecten van ‘De Munt’ en de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen. Ze is spelend lid bij jongerenorkest ‘Nootuitgang’, waar ze dirigente is bij het beginnersorkest ‘Nootingang’.  Sinds 2011 geeft ze saxofoon, muziekinitiatie en muziekleer aan de jeugdmuziekschool in Dworp. Daarnaast geeft ze nog saxofoonles aan de jeugd van de harmonie in Lot.

Ann Nijs

Ann werd geboren te Tongeren. In de muziekacademie van Tongeren begon ze haar muzikale studies met eerst piano als instrument en daarna ook de saxofoon. De liefde voor de saxofoon ontstond zo bij de fanfare “De Ware Vrienden “ van Bommershoven. Al snel had ze de microbe beet voor dit instrument en werkte haar humaniora af aan de kunsthumaniora van het Lemmensinstituut waar ze ook haar hogere studies verder zette. Aan het Lemmensinstituut behaalde zij een eerste prijs notenleer en het Meestergraaddiploma saxofoon en kamermuziek.

Ann is als leerkracht saxofoon verbonden aan het Stedelijk Conservatorium te Mechelen en bespeelt de alt-saxofoon bij het saxofoonkwartet Quatre Quart. Met haar leerlingen behaalde zij steeds finaleplaatsen bij de solistenwedstrijden van Vlamo en de saxofoonwedstrijd te Dinant.

Nele Tiebout

Paul Hermsen