Docenten slagwerk

Jean-Philippe Komac

Jean-Philippe werkt sedert 1981 als beroepsmuzikant  en heeft intussen  bijna elke stijl gespeeld en een hele reeks artiesten begeleid. Zo speelde hij o.a. klassiek in het Orkest van de Muntschouwburg en het VRO, jazz met Dee Daniels, Deborah Brown, Chris Joris, Frank Vaganee, Michel Legrand, Jimmy Molière (New Orleans, USA), bigbandmuziek met de Boom big band, Concord Jazz Ensemble (Kortrijk), PDM-bigband (Oudenaarde), pop met Tom Van Landuyt, Vaya Con Dios, Geena Lisa, Vlaams chanson met Johan Verminnen, Connie Neefs, Nicole en Hugo, Will Tura, Bart Vanden Bossche, filmmuziek voor De Potloodmoorden, muziek voor de tv-series Bex & Blanche, Wittekerke, 2 straten verder, Van vlees en bloed, Groenten uit Balen, muziek voor de luisterspelen De Keizer en de nachtegaal, Wilde Zwanen, en de meest diverse reclamespots voor Hebbes.be, Shoe Discount, Humo, Flair, O’Cool, enz. Van 1998 tot 1993 doceerde hij ook het vak ‘Ritme’ aan de Studio Herman Teirlinck.

Jan Samyn

Jan studeerde slagwerk & jazz drums aan de conservatoria van Brussel en Gent bij Bart Quartier, Gert Francois, Frank Michiels, Garcia Morales, Mimi Verderame en Arnoud Gerritse. Daarnaast volgde hij ook jazz piano bij oa Dirk Schreurs en Michel Bisceglia.
Naast het concerteren binnen het klassieke genre met tal van hafabra-ensembles en orkesten, was hij ook actief in het kindertheater en als dirigent van de Koninklijke fanfare Kesterbeek-Dworp. Hij werkte mee aan radio en tv-programma’s zoals Man bijt hond, buren bij Verschueren, Ici Bla-Bla, RTL Télévie, … De laatste jaren werkt hij vooral in het lichtere genre en begeleidde hij reeds tal van (inter)nationale artiesten zoals Scala, Udo, Maurane, Adamo, Johan Verminnen, Santa Esmeralda, Chimene Badi, Patrick Bruel, Gunter Neefs, Mariska Veres, Xandee, Boney M, Trilok Gurtu,  Boogie Boy, Percy Sledge, the Gibson Brothers, … Jan doceerde percussie aan de Jan-Niklaasstichting, The International School of Brussels en de muziekacademies van Sint-Lambrechts-Woluwe en Meise. Momenteel geeft hij les aan de muziekacademie van Alsemberg en de Kunsthumaniora te Brussel.

Erik Taelemans

Erik Taelemans studeerde aan het muziekconservatorium te Brussel percussie bij Ferdinand De Poppe, Gert François, Bob Van Sice alsook kamermuziek bij Arie Van Lysebeth. Werkte in de jaren ’80 als freelance orkestmuzikant voor de Openbare Omroep, de Muntschouwburg, Nationaal Orkest, de Opera van Vlaanderen en uiteindelijk het Ballet van Vlaanderen.

In de jaren ’90 ging hij zich meer concentreren op zijn creatieve bezigheidstherapie: muziek schrijven en werken met kleinere ensembles o.a. de percussiegroep “Caedimus” en het ensemble “Cuarteto Nuevo” of in duo (met klarinettist Jurgen Wayenberg, gitarist Gilbert Isbin). Hij geeft les aan de muziekacademies van Alsemberg, Anderlecht en Blankenberge en werkt regelmatig mee aan workshops en muziekkampen. Erik is eclectisch ingesteld en dus actief in alle mogelijke muziekgenres zowel op klavieren, pauken, drums en percussie. Regelmatig concerteert hij als duo o.a. met fluitiste Ilse Vromans. Werkt samen met diverse rockgroepen, is actief in de Hafabrawereld, concerteert regelmatig met orkesten van Orlandus en Chapelle de Lorraine.