Docenten
strijkers

Erik Sluys – Viool

Studies:
Erik studeerde viool bij Georges Octors en Elisa Kawaguti, om zich nadien in Duitsland te vervolmaken bij Joshua Epstein en Charles-André Linale.

Werk:
Hij wordt regelmatig gevraagd als partner in ensembles die zich specialiseerden in de hedendaagse muziek, zoals “Ictus”, “Zeitklang”, “Champs d’Action” en nu ook “Prometheus”. Hij is vast lid van het “Ensemble Musiques Nouvelles”. Sinds 1995 is hij als assistent-concertmeester verbonden aan het Symfonieorkest van Vlaanderen. Als docent viool aan de Kunsthumaniora van Brussel heeft Erik Sluys al heel wat winnaars van de Nationale Muziekwedstrijd voor de Jeugd voortgebracht. Sinds 1998 vormt hij een vast duo met zijn vrouw, de pianiste Katsura Mizumoto.

Marc Claes – Altviool

Studies:
Marc studeerde aan het Lemmensinstituut te Leuven, waar hij de laureaatsdiploma’s altviool en kamermuziek behaalde, het hoger diploma altviool en nadien het diploma master in de muziek.

Werk:
Als leraar altviool en kamermuziek is hij verbonden aan de academie van Heist op den Berg, het conservatorium te Leuven en de kunsthumaniora te Brussel. Later specialiseerde hij zich in de uitvoeringspraktijk op authentieke instrumenten en maakt hij deel uit van “Il Fondamento” olv Paul Dombrecht en van “Les Agrémens” olv Guy van Waas waar hij ook verantwoordelijk is voor de artistieke planning. Als free-lance altviolist was hij verschillende malen te gast bij de Beethovenacacademie, het Collegium Brugense, Ex Tempore en Collegium Vocale. Hij concerteerde in de meeste landen van West- en Oost-Europa, Rusland, Israel, Brazilië, China en de Verenigde Staten.

Steven Caeyers – Cello

Studies:
Reeds op 15-jarige leeftijd besliste Steven Caeyers om professioneel cellist te worden. Hij studeerde dan ook aan de kunsthumaniora te Brussel. Na een Eerste Prijs cello en kamermuziek aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Brussel, trok hij naar het Brabants Conservatorium te Tilburg (NL) voor het solo-diploma bij prof. G.Schiffer, een eminent kwartetmusicus. Aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Antwerpen behaalde hij het Hoger Diploma kamermuziek.

Werk:
Steven Caeyers is cellist bij het Ensor-strijkkwartet, een ensemble dat op korte tijd een internationale reputatie verworven heeft . Als solist bij de “Beethoven academie” trad hij in heel Europa op met bekende solisten en dirigenten en verzorgde met dit ensemble radio, TV en cd-opnamen. Steven Caeyers is tevens docent aan de kunsthumaniora te Brussel en aan het Stedelijk Conservatorium Leuven.

Ruben Appermont – Contrabas

Studies:
Studeerde contrabas aan het Conservatorium van Antwerpen bij L. Leire en volgde masterclasses bij T. Martin en F. Petracchi.

Werk:
Hij is actief op verschillende vlakken: klassiek, jazz, tango, muziektheater, enz. en speelde samen met o.a. A. Marcucci en W. Mertens. Verder is hij leraar aan de kunsthumaniora van Brussel en aan de academies van Mortsel en Dilsen-Stokkem.

Ana Naqe

Na een algemene muzikale vorming en een opleiding viool in Tirana (Albanië), behaalde Ana haar masters’ zang en viool – beide met grote onderscheiding – aan het Lemmensinstituut te Leuven.

Masterclasses zang kreeg ze van onder andere Jard van Nes, Alexander Oliver, Leandra Overmann, Udo Reinemann aan het Conservatorium van Amsterdam, Ermonela Jaho, Tara Venditti en Diane Forlano. Ze heeft haar overgang naar lirico spinto soprano intussen vervolmaakt en tegelijkertijd ook nieuwe rollen toegevoegd in haar repertoire.

Ze vertolkte glansrollen in o.m. “Die Zauberflöte” en “La Clemenza di Tito” (Mozart), “Die Fledermaus” (Strauss), “KET” (Dejonghe, wereldpremière), “Hänsel und Gretel” (Humperdinck), “La Périchole” (Offenbach), “La Scala di Seta” (Rossini), “Lo Speziale” (Haydn), “David” (Reissiger) en “Béatrice et Bénédict” (Berlioz), “Carmen” (Bizet), “Les Noces” (Stravinsky), “Dido and Aeneas” (Purcell), “Salomé” (Strauss), “La Bohème” (Puccini), “Cossi fan Tutte” (W.A. Mozart), en trad hierbij op in de meest gerenommeerde muziektempels in binnen- en buitenland.

Ana heeft zich toegelegd op het uitvoeren van Lied recitals, opera, operette, oratoria, religieuze muziek tot hedendaags experimenteel werk, soms verweven met eigen creaties hedendaagse klassieke muziek (viool, zang en dans). Internationaal bracht dit haar tot in Australië, Japan en Canada.

De laatste jaren heeft Ana nauw samengewerkt met muziektheaters, producers en ensembles zoals: het Nationaal Orkest, Brussels Philharmonic Orchestra, La Monnaie-De Munt(Brussel), Spectra, Le Grand Théâtre du Luxembourg, Vlaamse Opera, Spectra ensemble, LOD, Walpurgis, Transparant, Zuiderwind ensemble, Blindman, ‘t Arsenaal, Silbersee, Haftcraft, Kryptos Quartet, Goeyvaerts Trio, Jeugd en Muziek Vlaanderen.

Dankzij haar brede, warme stembereik en haar fantastisch improvisatievermogen, voelt Ana zich als een muzikale duizendpoot thuis in zowat alle genres.

Heden is zij freelance soliste bij Opera Vlaanderen (Gent & Antwerpen) en soliste bij Camerata Sancti Pauli (Antwerpen).

Ana Naqe

Koor: Roel Peeters en David De Geest

Pianobegeleiding: Katsura Mizumoto, Hiroko Fukushima