Klarinetstage

1, 2 en 3 juli: klarinetstage Brussel.

John Van Laethem leerkracht aan de Kunsthumaniora Brussel, organiseert dit jaar voor de 9de maal zijn klarinetstage. De stage staat open voor alle leerlingen klarinet vanaf Lagere 3 tot en met conservatoriumstudenten. Zij krijgen instrumentles (individueel) en worden ingeschakeld in kleinere kamermuziekgroepen zoals kwartetten. Hét absolute hoogtepunt voor veel leerlingen is het grote klarinet- of saxofoonchoir waarin alle deelnemers worden opgenomen!

Tijl zal ook dit jaar een beroep doen op een team van gerespecteerde leerkrachten. Voor klarinet zijn dit Bart Watté, Anne Piirainen en Nadine Vandingenen, Michèlle Geerlings en David Vanmaele. De masterclass klarinet wordt dit jaar gegeven door Annelien Van Wauwe.

Er zijn twee formules mogelijk. De deelnemers kunnen elke avond naar huis gaan of op het internaat van de kunsthumaniora overnachten. Naast de mooie lokalen en de concertzaal is dit zeker een extra troef! Het internaat is op de tweede en de derde verdieping van het gebouw zelf, zodat internen de school niet moeten verlaten om op hun kamer te geraken. Voor de internen organiseert het feestcomité van deze stage avondactiviteiten, zodat de leerlingen zich ook ‘s avonds geen seconde vervelen.

Op het slotconcert krijgen de deelnemers de kans om te tonen waaraan zij gedurende deze driedaagse gewerkt hebben. Ook solisten kunnen zich muzikaal in de kijker spelen. Zij worden hierbij vakkundig begeleid op piano door Stefaan Poelmans, Paul Hermsen of door het het choir. Dit slotconcert vindt plaats in de Kunsthumaniora Brussel (slotconcert saxofoon gaat door in de feestzaal, het slotconcert klarinet in zaal Minelli). Alle ouders, familie en kennissen worden hierop vriendelijk uitgenodigd. Na het concert kan u genieten van een gezellige receptie.

Organisator van de stage:

John Van Laethem