Koperstage

Ons doel is om de koperleerlingen te laten kennismaken met zowel de wereld van de Brassband als de wereld van de Klassieke muziek.
Deze zijn toch wel verschillend en worden door 2 specialisten (Frans Violet/Brassband Willebroek) & Carlo Mertens/Opera Vlaanderen) uitgelegd en aan gewerkt.

Er zullen met alle leerlingen 2 ensembles worden opgericht.
1) Een Brassband die door Frans zal geleid worden
2) Een Koperensemble dat door Carlo zal geleid worden.
Je kan niet inschrijven voor het ene of het andere, beide ensembles zulles dus bemand worden door alle leerlingen.

Op de Koperstage geven Frans Violet & Carlo Mertens of één van hun assistenten les aan elke leerling die is ingeschreven.
Van zelfsprekend kan het aantal leerkrachten nog aangevuld worden. Dit hangt af van het aantal inschrijvingen.
De leerlingen worden verdeeld volgens graad (of gelijkgesteld niveau) en krijgen over de drie dagen gespreid les van hun leerkracht.
In de individuele les leer je op verschillende manieren bij. Enerzijds krijg je les van de leraar en word je gestimuleerd om je eigen speelniveau op te krikken, en anderzijds leer je enorm veel door het bekijken en beluisteren van een andere leerling van jouw groep die les krijgt.
Indien de tijd ons toelaat, en ook dat hangt af van de aantal inschrijvingen zullen de leerlingen van beide of meerdere leerkrachten les krijgen.

Ensemble

Zoals eerder vermeld zullen er de leerlinge in 2 ensembles spelen.
Ze krijgen ter plekke 2 x 3 stukken die ze zullen voorbereiden met hun leerkracht.
Op het einde van de derde dag zal er dan een toonmoment zijn zodat ouders, familie en vrienden kunnen komen kijken en luisteren.