Programma
slagwerk

PROGRAMMA SLAGWERK

Niveau voor instrument
Iedereen die minimum 3 jaar instrument opleiding gedaan heeft (academie niveau L4) kan deelnemen. Indien je afwijkt van deze regel, geen getuigschrift of te jong, dan zullen we eerst een korte test afnemen, bij voorkeur op de opendeurdag van de Kunsthumaniora Brussel, op 7 mei, of na afspraak op een andere datum.

Concept
Deze stage volgt hetzelfde principe als de slagwerklessen van de kunsthumaniora, waar alle slagwerkleerlingen zowel van de klassieke als jazz/popdocent les krijgen. De stage is dan ook toegankelijk voor zowel klassieke (alle onderdelen) als jazz/popkandidaten (drums, percussie en melodisch slagwerk). De sterke punten van iedere richting worden doorgelicht om zo een beter niveau te behalen.

Individuele lessen
In samenspraak met de kandidaat wordt de inhoud van de individuele lessen opgesteld: er kan gekozen worden om een bepaald werk of partituur in te studeren, of er kunnen bepaalde concepten bekeken worden, en indien nodig kunnen ook problemen onder de loep genomen worden. Iedere kandidaat zal van minstens twee leerkrachten individueel les krijgen. De programmatie van deze lessen zal afhangen van het aantal deelnemers aan de stage.

Groepslessen
De groepslessen zullen eerder een soort interactieve workshops worden waarbij enerzijds dieper zal worden ingegaan op basiselementen, zoals opwarming-stokhouding-stokkentechniek, of worden er concepten aangeleerd, improvisatietechnieken-snelheid maken, waarna de kandidaat dit verder zelfstandig kan uitwerken de daaropvolgende weken/maanden.
Afhankelijk van het aantal deelnemers aan de stage kunnen de groepslessen opgesplitst worden naargelang het niveau van de kandidaten.