Programma
piano, gitaar & harp

PROGRAMMA PIANO

Niveau voor instrument
Iedereen die minimum 3 jaar instrument achter de rug heeft, is welkom op onze stage. Dit komt overeen met een getuigschrift van L4 uit een academie.

Individuele lessen
Iedereen krijgt elke dag individuele begeleiding in de lessen instrument. Dankzij het team gemotiveerde en professionele docenten zal je speelniveau ongetwijfeld verbeteren. Je mag je verwachten aan een reeks tips om moeilijkheden te overwinnen of “slechte” gewoonten af te leren. Daarnaast wordt voldoende tijd voorzien om te kunnen studeren.

Masterclass
Voor de meer gevorderde leerlingen piano zal er ook dit jaar een namiddag masterclass plaats vinden. Vorig jaar werd deze verzorgd door Piet Kuijken, voor dit jaar wachten we nog op bevestiging van de docent, alvorens dit op de website te plaatsen. Nog even geduld dus.   Deze masterclass kan actief of passief bijgewoond worden, en is inbegrepen in de pianostage. Ze gaat door op de tweede dag van de stage, het docententeam beslist welke leerlingen actief zullen deelnemen. Een unieke kans dus!

Slotconcert
Op vrijdagavond sluiten wij de stage af met een slotconcert,  publiek is welkom!

PROGRAMMA GITAAR

Individuele lessen
Dagelijks krijg je 1 uur individuele instrumentles en komen repertoirewerken en/of studies aan bod. Tijdens een tweede lesmoment wordt er, meestal in kleine groepjes, gewerkt rond begeleidingspraktijk, kamermuziek, techniek, … Dankzij het team gemotiveerde en professionele docenten zal je speelniveau ongetwijfeld verbeteren. Je mag je verwachten aan een reeks tips om moeilijkheden te overwinnen of “slechte” gewoonten af te leren. Daarvoor wordt voldoende tijd voorzien om te kunnen studeren.

Workshop
Dit jaar staat de workshop in het teken van de ‘Bluegrass’. Er wordt kennis gemaakt met de typische instrumenten (banjo, dobro, mandoline, … ) en repertoire van deze Amerikaanse muziekstijl. De workshop gaat door op de tweede en derde dag van de stage en het resultaat, een heus Bluegrass-orkest, zal te horen zijn op het slotconcert.

Slotconcert
Op vrijdagavond sluiten wij de stage af met een slotconcert, publiek is welkom!