Saxofoonstage

1, 2 en 3 juli: Saxofoonstage Brussel.

Tijl Verhaeghe, leerkracht saxofoon aan de Kunsthumaniora Brussel, organiseert dit jaar voor de 9de maal de saxofoonstage. De stage staat open voor alle leerlingen klarinet en saxofoon vanaf Lagere 3 tot en met conservatoriumstudenten. Zij krijgen instrumentles (individueel) en worden ingeschakeld in kleinere kamermuziekgroepen zoals kwartetten. Hét absolute hoogtepunt voor veel leerlingen is het grote klarinet- of saxofoonchoir waarin alle deelnemers worden opgenomen!

NIEUW!!! Dit jaar is er voor jonge kinderen die toch al heel graag de stage willen meemaken een “programma op maat”.

Tijl zal ook dit jaar een beroep doen op een team van gemotiveerde leerkrachten. Het sax-team bestaat uit Lieve De Rop, Ann Verschuere, Pieter Delaere, Koen Dries, Sarah Decroubele, Ann Nijs en Nele Tiebout. Voor de masterclass doet Tijl dit jaar beroep op Ties Mellema. Deze gerenommeerde saxofonist is docent aan het conservatorium van Tilburg. Meer info over hem kan u vinden op www.tiesmellema.nl

Er zijn twee formules mogelijk. De deelnemers kunnen elke avond naar huis gaan of op het internaat van de kunsthumaniora overnachten. Naast de mooie lokalen en de concertzaal is dit zeker een extra troef! Het internaat is op de tweede en de derde verdieping van het gebouw zelf, zodat internen de school niet moeten verlaten om op hun kamer te geraken. Voor de internen organiseert het feestcomité van deze stage avondactiviteiten, zodat de leerlingen zich ook ‘s avonds geen seconde vervelen.

Op het slotconcert op maandagavond om 18 uur krijgen de deelnemers de kans om te tonen waaraan zij gedurende deze driedaagse gewerkt hebben. Ook solisten kunnen zich muzikaal in de kijker spelen. Zij worden hierbij vakkundig begeleid op piano door Paul Hermsen of door het het saxofoonchoir. Dit slotconcert vindt plaats in de feestzaal van de Kunsthumaniora. Alle ouders, familie en kennissen worden hierop vriendelijk uitgenodigd. Na het concert kan u genieten van een gezellige receptie.

Organisator van de stage:

Tijl Verhaeghe

Sponsor